Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ:

ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ - ΒΥΣΣΑΣ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

ΠΡΟΣ: 1.Τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά
                                                         2.Τον Αναπλ. Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη
                                                                           
                                               ΚΟΙΝ.: κ.κ. Βουλευτές Ν. Έβρου
                                                            Δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου
                                                            Περ/κή Δ/νση Εκπ/σης Αν. Μακεδονίας &                                                                         Θράκης                                                                
                                                            Δ/νση ΠΕ Έβρου
                                                            ΔΟΕ
                                                            Συλλόγους Εκπ/κών ΠΕ Ν. Έβρου, ΕΛΜΕ Έβρου
                                                            Ένωση Γονέων Ορεστιάδας
                                                            ΜΜΕ
ΘΕΜΑ : Ίδρυση Β΄ Διεύθυνσης Πρωτ/θμιας Εκπσης Έβρου στην Ορεστιάδα
 Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,
η επένδυση στην παιδεία αποτελεί το σίγουρο δρόμο για τη έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Η ενίσχυση, ηθική και οικονομική, της εκπαίδευσης και των λειτουργών της εγγυάται την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης και την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Όλο το προηγούμενο διάστημα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας είχε εκφράσει την αντίρρησή του για τις καταργήσεις των Γραφείων Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα σχέδια που υλοποιήθηκαν από τους προκατόχους σας στο Υπουργείο Παιδείας.
Γενικότερος στόχος ήταν «η εξοικονόμηση πόρων», αφού με τη μείωση στελεχών θα χρειαζόταν λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό και μικρότερο κόστος για τη διατήρηση των υπηρεσιών. Λογιστικές λογικές που αντί να εξυπηρετούν, δυσχεραίνουν τον εκπαιδευτικό. Η κα Διαμαντοπούλου, εμπνευστής και υλοποιητής του έργου αυτού, ανακοίνωσε τότε εξοικονόμηση 2 εκατομμυρίων κατ’ έτος κι έδωσε «τουλάχιστο 1,5 εκατομμύριο κατ’ έτος» στα στελέχη που κατατάχθηκαν στον Α΄ βαθμό λόγω θέσης ενώ δεν τον κατείχαν. Εγκαταλείφθηκαν περιοχές, σαν τη δική μας, χωρίς διοικητική υποστήριξη για να αμειφθούν πλουσιοπάροχα οι εντολοδόχοι εφαρμογής της καταδικασμένης στη συνείδηση του εκπαιδευτικού «αξιολόγησης» της κας Διαμαντοπούλου και του κου Αρβανιτόπουλου.
Στο Νομό Έβρου, μετά την κατάργηση των Γραφείων Εκπ/σης, λειτουργεί μία και μοναδική Διεύθυνση στην Αλεξανδρούπολη, στο νότιο άκρο ενός Νομού με βάθος πλέον των 150 χιλιομέτρων, με διάσπαρτες σχολικές μονάδες, δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπου – παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στη Δ/νση –  τα προβλήματα γραφειοκρατικής δυσλειτουργίας είναι εμφανή και οι αυξανόμενες ανάγκες για άμεσες λύσεις δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.
Η προχειρότητα του σχεδιασμού της Διοικητικής αναδιάρθρωσης δημιούργησε στους εκπαιδευτικούς του ακριτικού Νομού μας την αίσθηση της απομόνωσης και στα σχολεία σημαντικά προβλήματα.
Οφείλει το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων να επανεξετάσει με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα και να συμπεριλάβει στο νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, τη δημιουργία και λειτουργία στην Ορεστιάδα Β΄ Διεύθυνσης Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Έβρου, όπως άλλωστε έγινε στην Αττική και σε άλλους Νομούς, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες, τη χωροταξία και διασπορά των σχολικών μονάδων και τις ιδιαίτερες συνθήκες.
Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των μελών του Συλλόγου μας ελπίζοντας στη στήριξή σας για να ιδρυθεί η Β’ Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις και ν’ αντιμετωπίζονται τα θέματα που προκύπτουν άμεσα και οι εκπαιδευτικοί να μη χρειάζονται πολύωρες μετακινήσεις, σ’ ένα οδικό δίκτυο μεγάλης επικινδυνότητας το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του έτους.
Είμαστε βέβαιοι ότι η ευαισθησία σας θα σας ωθήσει στην θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.